Kedvezményezett: Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház

Projekt címe: „Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház infrastruktúra fejlesztése az integrált fejér megyei egészségügyi ellátórendszer érdekében”

Projektazonosító szám: TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0016

A projekt teljes költségvetése:                                  1.119.022.522,- Ft

Támogatás összege:                                               1.119.022.522,- Ft

Támogatás intenzitása:                                            100%

A támogatási szerződés megkötésének dátuma:           2013.11.28.

Projektmegvalósítás kezdete:                                    2013.10.21.

Projektmegvalósítás vége:                                        2015.12.15.

 

A „Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház infrastruktúra fejlesztése az integrált fejér megyei egészségügyi ellátórendszer érdekében”című nyertes pályázat eredménye elősegíti azt a célt, hogy az egészségügyi ellátáshoz történő hozzáférés egyenlőtlenségei mérséklődjenek, és az egészségügyi rendszer a szolgáltatások magasabb színvonala mellett – az állami kiadások hatékonyabb felhasználásával – hosszú távon is fenntartható maradjon.

Enyingen közel 700 millió forint támogatás felhasználásával a Szabadság tér 7. szám alatt új közel 1000-m²-es, 2 szintes, akadálymentesített rendelőintézet kerül kialakítása, és a folyamatos zavartalan működéséhez, illetve a megfelelő minőségű gyógyászati ellátáshoz szükséges korszerű eszközök beszerzése is megvalósul.

Az uniós forrás segítségével megvalósuló fejlesztés másik eredményeként Mór Város belterületén található Kórház infrastrukturális fejlesztése valósul meg, mely érinti a Kórház „B” épületének mentőállomáshoz kapcsolódó egységét, a földszinti elhelyezkedésű krónikus belgyógyászati osztályt és az emeleti részben az ápolási osztály területeit.

Az infrastrukturális fejlesztés során pácienslift kerül beépítésre a „B” épületben korábban kialakított aknába. A földszinten a jelenlegi szülészeti egység helyén 3 db háromágyas önálló vizesblokkal ellátott kórtermi szoba létesül.

Az emeleten elkülönítő és kegyeleti szoba, valamint egy akadálymentes fürdőszoba és betegfürdető kerül kialakításra. Továbbá a két osztály fűtési rendszerének korszerűsítése és a meglévő betegszobák vizesblokkjainak korszerűsítése, részleges akadálymentesítése is megtörténik a megvalósítás során. Eszközbeszerzés részeként nővérhívó rendszert építünk ki az érintett két szinten.

A projekt harmadik elemeként a Székesfehérváron található székhelyen eszközbeszerzés keretében 1 db nagy tudású, kardiológiai, hasi és érvizsgálatokra is alkalmas ultrahang készülék beszerzése valósul meg. A sürgősségi osztályon elhelyezett készüléket a jövőben az ultrahang diagnosztikában jártas sürgősségi orvosok, valamint radiológusok a betegágy mellett tudják alkalmazni.

A pályázat hozzájárul a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház hosszútávú céljainak eléréséhez is, hiszen számottevően javítja a térségben az egészségügyi ellátás eredményességét, az egészségügyi ellátórendszer infrastruktúrájának hatékonyságát. A projekt eredményeképp összességében javul az egészségügyi szolgáltatások minősége.

A projekt megvalósítását követően a kor és a szakma elvárásainak megfelelően kialakításra kerülő új enyingi rendelőintézetben és felújított móri kórházban, kibővült egészségügyi és gyógyászati szolgáltatásokkal várja a 2016. esztendőtől a térségben élő betegeit a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház.

 

mor-korhaz

Galéria Mór

mor-korhaz

Galéria Enying

Közreműködő szervezet:

EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA
TÁMOP-TIOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETI FELADATOKAT
ELLÁTÓ EGÉSZSÉGÜGYI, SZOCIÁLIS ÉS FELZÁRKÓZÁSI FŐOSZTÁLY
H-1134 BUDAPEST, VÁCI ÚT 45./C
http://www.szechenyi2020.hu/

Támogató:

EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA
1077, Budapest, Wesselényi u. 20-22.
http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma